Το νερο της ζωης

Μία σταγόνα ισχυρού νερού είναι αρκετή, για να δημιουργηθεί ένας κόσμος και να διαλυθεί το σκοτάδι.

Gaston Bachelard

Η πρόσβαση σε ασφαλές νερό είναι η βάση των πάντων. Είναι η βάση της υγείας και της διατροφής, καθώς και της εκπαίδευσης, όταν δεν χρειάζεται πλέον να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, για να προμηθευτείς νερό. Από εκεί και έπειτα, η πρόσβαση σε ασφαλές  νερό κάνει τα πάντα δυνατά: μια καλύτερη ζωή, μια δουλειά, την προοπτική να μεγαλώσεις και να ξεφύγεις από τη φτώχεια. Όταν ο Giorgio Armani αποφάσισε να συμμετάσχει με τα δύο πιο διάσημα αρώματά του, το Acqua di Gio και το Acqua di Gioia στην παγκόσμια καμπάνια«Acqua For Life» σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Πράσινος Σταυρός, θέλησε να «αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του».  Στόχος; Να εξασφαλιστούν 40 εκατομμύρια λίτρα ασφαλούς νερού σε πληθυσμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτούς και κυρίως σε παιδιά.

Έτσι, από την 1η Μαρτίου 2011, από την πώληση κάθε αρώματος, θα διατίθενται 100 λίτρα ασφαλούς νερού ετησίως στα παιδιά και τις κοινότητες όπου ζουν. Και το καλύτερο είναι ότι μπορούμε με τον κωδικό που αναγράφεται στη συσκευασία να συνεχίσουμε τη δράση μας μέσω του

διαδικτύου!! Τα βήματα είναι απλά: ανεβάζουμε τον κωδικό στο site http://www.aquaforlifechallenge.org για να εξασφαλίσουμε αρχικά τη δωρεά των 100 λίτρων καθαρού νερού και στη συνέχεια έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήουμε τη δική μας ομάδα υποστήριξης, έχοντας πρόσβαση σε στατιστικές προκειμένου να παρακολουθούμε την εξέλιξη των προσπαθειών μας! Στο site παρουσιάζεται η καμπάνια και η εξέλιξη των αποτελεσμάτων, καθώς και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση νερού παγκοσμίως, περιγράφονται αναλυτικά οι δράσεις που αναλαμβάνονται – γεωτρήσεις, πηγάδια, κατασκευή συστημάτων συλλογής όμβριων υδάτων, ενίσχυση των πόρων των πληθυσμών.

Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή του Facebook, www.facebook.com/acquaforlife, μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας κοινότητα, στέλνοντας το δικό μας προωθητικό κιτ και προσκαλώντας τους φίλους μας να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική ενέργεια!

Και για να καταλάβετε πόοοσο σημαντική είναι αυτή η ενέργεια ιδού μερικά στοιχεία:

Η ζωή γεννιέται από το νερό.

Το 65% του ανθρώπινου οργανισμού αποτελείται από νερό.

Τα 4/5 του πλανήτη καλύπτονται από νερό.

Μόνο το 3% αυτού του νερού είναι γλυκό, ενώ μεγάλο μέρος του είναι απροσπέλαστο.

Όταν είναι βρώμικο ή μολυσμένο, το νερό αποτελεί απειλή. Καθημερινά, πεθαίνουν 4.000 παιδιά από ασθένειες που μεταφέρονται μέσω του νερού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: