Boost your skin’s energy!

Το μπρόκολο, για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν το συμπάθησα ιδιαίτερα… Ακόμα και σήμερα αν βρεθεί στο πιάτο μου με διακριτικές κινήσεις το εξοστρακίζω στην άκρη να μην ακουμπάει καν το φαγητό μου! Ωστόσο, πριν από μερικές μέρες έφτασαν στα χέρια μου πληροφορίες που με έκαναν να δω το μπρόκολο με άλλο μάτι. Μην παρξηγηθούμε… δεν πρόκειται να το συμπεριλάβω στη διατροφή μου. Αν είναι όμως, να ανανεωθεί η επιδερμίδα μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να το εκμεταλλευτώ έστω και με τη μορφή ενός πρωτοποριακού serum από την Biotherm! Και θα σας εξηγήσω με το νι και με το σίγμα τί εννοώ. Πρώτα, όμως ένα μικρό μάθημα βιολογίας…

Τα μιτοχόνδρια είναι ενδοκυτταρικά οργανίδια απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων. Παράγουν το 90% της κυτταρικής ενέργειας (!), και ένα κύτταρο μπορεί να περιέχει εκατοντάδες μιτοχόνδρια, τα οποία ενώνονται και σχηματίζουν δίκτυα. Βασιζόμενα σε πειράματα που πραγματοποίησαν σε αναδομημένο δέρμα, τα Ερευνητικά Εργαστήρια της L’Oréal απέδειξαν ότι η μη αποτελεσματική λειτουργία των μιτοχονδρίων οδηγεί σε αλλοίωση των ιστών της επιδερμίδας. Το γεγονός αυτό έχει ορατές συνέπειες στην επιδερμίδα, καθώς αυξάνεται το οξειδωτικό στρες και υπερεκφράζονται ορισμένοι δείκτες αλλοίωσης των ιστών.
Εξαιτίας αυτής της απώλειας της κυτταρικής ζωτικότητας, η επιδερμίδα εμφανίζει ορατά σημάδια κούρασης, όπως θαμπάδα, τραχύτητα, ορατούς πόρους. Όλα αυτά τα ευχάριστα… που εμφανίζονται ήδη από την ηλικία των 30!

Τώρα, λοιπόν, που εντοπίσαμε το πρόβλημα μπορούμε να συνεχίσουμε. Το μπρόκολο είναι αναγνωρισμένο για τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία και συνιστάται για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών νόσων. Αυτό το φυτό, που επιλέχτηκε για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και για την ικανότητά του να ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνας, περιέχει μια εξαιρετικά ενεργή ένωση που ονομάζεται σουλφοραφάνη. Η Biotherm επέλεξε νεαρούς βλαστούς μπρόκολου πλούσιους σε σουλφοραφάνη, για να διεγείρει την παραγωγή της πρωτεΐνης NrF2, η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή αντιοξειδωτικών και αποτοξινωτικών. Ωστόσο,η ουσία αυτή είναι ασταθής όταν προστίθεται σε μια σύνθεση περιποίησης της επιδερμίδας.
Για να λύσουν το πρόβλημα, τα εργαστήρια της Biotherm αποφάσισαν να απομονώσουν αυτό το συστατικό σε μια κάψουλα έτσι, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί την τελευταία στιγμή, ακριβώς πριν την πρώτη χρήση.
Με ένα απλό κλικ, η κάψουλα ενεργοποίησης απελευθερώνει τα ενεργά συστατικά σε μορφή μιας εξαιρετικά συμπυκνωμένης σκόνης. Έτσι, χάρη στην τεχνολογία αυτή, το εκχύλισμα μπρόκολου προστίθεται στο Serum της νέας σειράς περιποίησης SKIN.ERGETIC της Biotherm και παραμένει εξαιρετικά σταθερό για 3 μήνες!
Η σύνθεση του Serum SKIN.ERGETIC ολοκληρώνεται με τα φυτικά κύτταρα μήλου που ενεργοποιούν το μεταβολισμό των κυττάρων, εκχύλισμα σόγιας που ενισχύει την κυτταρική ενέργεια και οξέα από λεμόνια και ζαχαροκάλαμο για επιφανειακή απολέπιση και κυτταρική ανανέωση. Το αποτέλεσμα είναι φωτεινή λεία επιδερμίδα!

Η καινοτομία, όμως δε σταματάει εδώ. Η σειρά SKIN.ERGETIC είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη γυναίκα στα 30 της που δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες της με μια απλή ενυδατική κρέμα αλλά είναι και πολύ νωρίς για να κατευθυνθεί στα ράφια με τις αντιρυτιδικές… Έτσι, η κρέμα ημέρας SKIN.ERGETIC περιέχει ενεργά εκχυλίσματα φρούτων, τα οποία έχουν επιλεγεί για να στοχεύουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά την παραγωγή ενέργειας από τα μιτοχόνδρια, για να προστατεύει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων και να συμβάλλει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες.

Φυσικά, η σειρά δε θα ήταν ολοκληρωμένη αν δεν υπήρχε και η κρέμα νύχτας. Έχουμε μιλήσει παλιότερα για τη σημασία της κρέμας νυκτός. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται απόβλητα στα κύτταρα και η νύχτα είναι η ιδανική στιγμή για να επανορθωθεί η επιδερμίδα, ξεκινώντας από την εξάλειψη των αποβλήτων.
Η φροντίδα νύχτας SKIN.ERGETIC Night συνδυάζει εκχυλίσματα τσαγιού και ρούσκου, τα οποία είναι γνωστά για την ιδιότητά τους να διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία και να διευκολύνουν την αποβολή των τοξινών της επιδερμίδας.

Τα υπέροχα χρωματιστά βαζάκια θα τα βρείτε ήδη στα καταστήματα καλλυντικών!

Advertisements
Comments
One Response to “Boost your skin’s energy!”
  1. rodoula says:

    Ενδιαφέροντα τα νέα της Biotherm και τα βαζάκια φαίνονται τέλεια. Τα θέλω όλα! Οσο για το μπρόκολο είναι αλήθεια πως δεν το λατρεύω αλλά το έχω προσθέσει στη διατροφή μου γιατί τελικά είναι ένα μικρό θαύμα της φύσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: